Harm....een stille kracht

25 mei 2018

Op 13 mei heb ik een miMakkerbezoek gebracht aan een zorg-intensieve woonvoorziening van Amarant. Een van de bewoners is Harm en ter ere van zijn 40-ste-verjaardag werd ik door zijn moeder gevraagd om, als verassing voor de groep, te spelen op deze woonvoorziening. Wat een mooie gelegenheid om te mogen spelen als miMakker. Een verjaardagsfeestje met voor elke bewoner een 1 op 1 moment persoonlijke aandacht. 

Verslag van het mooie ontmoeting met Harm....een stille kracht in een liefdevolle, hechte en betrokken familie. 

Img 0031

KNOT ziet Harm. Een stille man in een rolstoel die langzaam zijn hoofd heen en weer beweegt en in zijn bijzijn de familie. KNOT gaat naast hem zitten. 

Img 0034

Harm kijkt KNOT aan en vervolgens draait hij langzaam zijn hoofd weg, alsof hij het heel even moet verwerken. KNOT doet mee. Ze draait ook haar hoofd weg en maakt een zucht “Phoeh”. KNOT houdt contact door zachtjes de smak-geluiden te maken die Harm ook maakt met zijn mond. 

Img 0030

Als Harm er weer klaar voor is draait hij zijn hoofd weer richting KNOT. Hij kijkt afwisselend naar het gezicht van KNOT en de ring aan haar vinger. Deze keer blijft zijn hoofd wat langer aan de kant van KNOT. KNOT beweegt de ring welke geluid maakt. Harm blijft er even naar kijken en dan……..wég is weer zijn hoofd. 

Img 0018

Na een aantal keren beweegt Harm steeds langzamer zijn hoofd richting KNOT en kijkt alleen nog naar beneden als hij richting KNOT is gedraaid. KNOT neemt afscheid door met de ring wat geluid te maken en langzaam weg te lopen, waardoor het geluid voor Harm langzaam vervaagd.