Groot genot……..maar liever geen oogcontact

22 december 2017

KNOT komt de kamer binnen en ziet dat er een kring van banken vol zit met mensen. Een aantal kijken KNOT aan. De een begint te zingen, de ander blijft KNOT onafgebroken aanstaren en weer een ander lijkt een beetje verlegen te worden, bedekt haar ogen en draait lachend het hoofd weg. KNOT wordt er ook een beetje verlegen van, maar het ziet er allemaal wel supergezellig uit. KNOT wil dus wel heel graag naderbij komen, maar verdorie, er staat een bank in de weg. Ze ziet echter een open plek in het midden van de bank waar 2 vrouwen aan weerskanten zitten. KNOT zoekt oogcontact met beide vrouwen. Eén van de twee vrouwen is Karin. Ze lacht, maar kijkt KNOT niet aan. Voorzichtig tilt KNOT haar koffer over de bankleuning op de bank, maar als de koffer de zitting raakt, duwt Karin deze weg. “Ooh”, denkt KNOT, “dat mag dus niet”. 

People 2583946 1920

Dan ziet ze een opening tussen 2 banken. KNOT duwt haar koffer als eerste langs de banken en checkt bij een mevrouw en meneer of dit wel mag. En ja hoor, hier mag ze wel door.                                                      Later zit KNOT met een ketting van witte bolletjes bij Nannie. Karin moet er om lachen. KNOT laat de witte bolletjes ook aan Karin zien, maar Karin wappert met haar handen als gebaar dat KNOT weg moet gaan. Als KNOT zich weer tot Nannie richt, begint Karin direct weer te lachen.                                                         KNOT pakt weer later een kalimbo uit haar koffer en begint een zacht melodietje te spelen. KNOT zit nu op grote afstand van Karin en KNOT kijkt Karin even aan, maar meteen betrekt het gezicht van Karin en schut met haar hoofd. Maar KNOT begrijpt het inmiddels en wendt zich weer tot een ander. Karin geniet alleen als ze gewoon naar KNOT mag kijken. En dat is voor KNOT helemaal goed.

Als KNOT klaar is met spelen hoort ze van de begeleiding dat Karin nog na zit te genieten.                              Groot genot ……..maar liever geen oogcontact.