De mevrouw met de papieren prop in haar handen.

03 november 2017

KNOT zit nog bij Karel als ze gefriemel voelt aan haar voeten en benen. KNOT kijkt verbaast om en ziet Nannie weer terug naar de bank lopen. Wat deed Nannie toch bij haar schoenen? Het maakt KNOT nieuwsgierig. 

Prop Papier Web

Als ze afscheid neemt van Karel, gaat ze voor Nannie op de grond zitten. Nannie heeft in haar rechterhand een prop papier. Nannie durft KNOT niet direct aan te kijken. Ze wiebelt van voor naar achteren, kijkt naar de grond en naar de koffer van KNOT. Van KNOT mag Nannie wel in haar koffer kijken. Ze schuift de koffer tussen hen in en maakt deze open. Eerst een klein stukje en kijkt of Nannie reageert. Nannie stopt met van voor naar achteren bewegen en blijft alleen, met een schuin oog, rustig toekijken. KNOT maakt de koffer verder open en haalt er een ketting van zachte witte bolletjes uit. Nannie begint weer van voor naar achteren te bewegen en kijkt naar de bolletjes. KNOT beweegt de bolletjes ketting heen en weer in het tempo van Nannie. Zo blijven ze even tegenover elkaar zitten en Nannie blijft naar de bolletjes kijken, maar ineens, onverwachts gaat de hand van Nannie naar de broek van KNOT, trekt er een klein loszittend draadje vanaf en stopt deze in de hand waar ze de papieren prop in heeft. OOOH denkt KNOT, heb ik loszittende draadjes aan mijn broek? KNOT gaat op zoek naar meer draadjes en vind er 1. Ze trekt deze los en geeft deze aan Nannie. Nannie neemt het draadje meteen aan en stopt deze in haar handvol proppapier. Vervolgens pakt ze meteen op de grond een stukje blad. En KNOT ziet ook dat het erg vies is op grond. Ze helpt Nannie mee. KNOT raapt alle viezigheid die ze ziet en geeft deze aan Nannie. Ze moet daarvoor ook even onder de bank en langs de benen van Nannie, maar Nannie vind dat niet erg. Ze wacht geduldig tot KNOT weer met iets komt dat ze in haar hand erbij kan doen. Samen zorgen ze ervoor dat er geen vuiltje meer op de grond ligt.

Als KNOT afscheid neemt van de hele groep geeft ze bij vertrek nog een stukje wit bolletje aan Nannie. Nannie neemt deze aan en stopt deze in haar hand met de papieren prop.